Ремонт на покриви с керемиди

„Старите неща са по-качествени“ ще чуете от много хора, възрастни и млади. Това е така за някои неща, но що се отнася до покривните конструкции истината в този афоризъм е едва 50%. Покривното строителство се развива с бързи темпове както всеки друг аспект на модерния живот в 21 век.Появата на иновационни и подобрени материали за работа са плод на дългогодишни разработки и проучвания на редица инженери по света и в България. В следващите няколко реда съвсем накратко ще щрихираме как са се променяли предпочитаните за работа керемиди през годините:

Керамичките и каменните керемиди (шиндли) са познати още от древността. Предимаствата на тези два вида материал за строителство са екологично чист основен материал, естетична визия и лесен монтаж. Недостатъците на този вид каремиди се състоят в това, че не са приложими за всякакъв вид покривни консрукции и могат да се повредят още при монтажа.
Еквивалент на естествените (керамични) кремиди се явяват изкуствените, които се правят от цимент, вода и оцветители. Те много напомнят естесвените и предимството им е дългият живот, който имат за сметка на по- голямото натоварване на самата покривна конструкция заради по-голямата им тежест.

През последните години широко приложение при покривното строителство придобиха битумните керемиди. Те са подходящи за покриви с много ъгли и сложна геометрия. Предимствата им са лесният монтаж, силната импрегнация, която позволява максимална хидроизолация и ниската цена. Този вид керемиди предлагат добра енергийна ефективност.
Други видове керемиди, които можете да намерите на пазара са металните и полимерните.
Металните (ламаринени) керемиди и плоскости имат широко приложение при различни наклони на покривите, устойчиви са на атмосферни влияния и пожари, като оказват сравнително приемлива за покривните конструкции тежест.

Полимерните керемиди оък доста напомнят изкуствените, но се правят от полимери, което гарантира по-малкото натоварване, което оказват на покрива и са ударо-устойчиви. Предлагат добра хидроизолация и са устойчиви на влиянието на микроорганизми.
Накратко това представляват видовете керемиди, които можете да намерите на пазара, но не забравяйте, че дори някой вид да ви се струва много приемлив като технически спецификации и цена, може да се окаже неприложим за вида покривна конструкция на дома ви. Тук на помощ идва експертната оценка на служителите от ремонт-покриви.com, които ще направят оглед на място и ще изготвят индивидуална оферта за вас, отговаряща максимално добре на нуждите ви по отношение качество-цена.

За нас е изключително важно да имате здрав покрив, защото това осигурява стабилните корени на фирмата, в чието развитие влагаме отдаденост и професионализъм всеки ден.

Автор: ремонт-покриви.com

Собственик на ремонт-покриви.com.