Покриви с битумни керемиди

Битумните материали са предпочитан вариант при изграждането на покриви поради редица сериозни предимства. На първо място битумните керемиди са приложими към покриви със сложна геометрия и различни наклони като остават едни от най-евтините материали за работа. На второ място са силно импрегнирани и осигуряват високо ниво на хидроизолация, като не се влияят от действието на микроорганизми. Лесен е за монтаж и може да се изпълни по няколко различни начина.

Битумните материали са изработени от битум- естествен материал в строителството и хидроизлоцията познат на човечеството от 6700 години. Битумът представлява смес на нефт с различни органични материали. Като субстанция изградена на нафтена основа, битумът е полусолиден, въглеводороден продукт, произвеждан чрез премахване на по-леките частици при рафинирането на суровия тежък нефт.
Битумът може да бъде еластичен, пластичен или съвсем твърд. Повече от 10% от годишното производство на битум се използва в покривното строителство, други 5% се използва за свързване и хидроизолация на тръби, бои и редица други строителни материали. А останалите 85%? Те се използват за създаването на пътни настилки, подложени на силно натоварване и изискаващи голяма издръжливост като самолетни писти, алеи, магистрали и т.н.

Още едно потвърждение за здравината и устойчивостта на битумните материали, които ще пазят покрива и дома ви от атмосферни влияния и чести ремонти.

Автор: ремонт-покриви.com

Собственик на ремонт-покриви.com.